PGU
Topbillede 1
Topbillede 2
Topbillede 3

PGU - Produktionsgrunduddannelse 

 

 

Produktionsgrunduddannelsen (PGU) er for dig der lærer bedst når du arbejder konkret med praktiske opgaver. PGU kan give dig mulighed for at komme vider med en erhvervsuddannelse eller give dig mulighed for at kvalificere dig til et job. 

 

På PGU har du mest værksstedundervisning. Herudover er der undervisning i dansk, matematik og PASE (Privatøkonomi, Arbejdslære, Samarbejdslære, Erhvervslære). Du har mulighed for at tage valgfag som engelsk og samfundsfag. 

Når du afslutter et fagligt Tema på FGU 3 niveau, kan du gå op til en faglig prøve og få et uddannelsesbevis. 

 

Du kan vælge mellem 12 temaer, som din værkstedsundervisning vil tage udgangspunkt i.


Kort beskrivelse af de 12 faglige temaer indenfor FGU:


  

Omsorg & sundhed


Hjørring - Brønderslev & Dronninglund

Der arbejdes med omsorgs- og sundhedsaktiviteter    for børn, unge og ældre.

Centrale elementer: Omsorgsrollen, psykologi og pædagogik, kommunikation, observation og refleksion, hygiejne og arbejdsmiljø.

Musisk & kunstnerisk produktion

Målrettet det oplevelsesøkonomiske marked. Kan handle om scenekunst, billedkunst, musik, litteratur eller andre kunstformer. Produktet består primært af oplevelsen, ikke nødvendigvis af et fysisk produkt.

Der arbejdes i autentiske rammer. Målet er produktion, markedsføring og afsætning af kunstneriske og kulturelle oplevelser.

Hjørring

Jordbrug, skovbrug & fiskeri

Produktion/tjenesteydelser, kvalitetsforståelse, afsætning, branchekendskab og sikkerhed – samt vejledning i biologiske og økologiske sammenhænge.

Hjørring

Motor & mekanik

Reparation, servicering og teknisk indsigt ift. forskellige forbrugergrupper eller kunder.

Der arbejdes i autentiske værkstedsfaciliteter. Med reel produktion og afsætning, herunder samarbejde med erhvervslivet m.fl.

Hjørring - Brønderslev & Dronninglund

Handel & kundeservice

Der arbejdes med salg og videresalg af varer og serviceydelser. Der anvendes autentiske værkstedsfaciliteter og arbejdes med projekter eller events. Eller i virksomheder med reel afsætning som mål.

Frederikshavn

Mad & ernæring

Fokus på produktion af måltider og madoplevelser, med afsætning som mål. Der anvendes udstyr og maskiner, der er standard for faget. Basis fagteori indgår.

Hjørring - Frederikshavn - Brønderslev & Dronninglund

Byg, bolig & anlæg

Fremstilling, produktion og service inden for det maritime område, byggeri, anlæg, ejendomsservice og dertil beslægtede områder. Kundekontakt indgår også.

Hjørring - Frederikshavn - Brønderslev & Dronninglund

Service & transport

Håndtering, produktion, servicering samt levering af serviceydelser og produkter til forskellige forbrugergrupper og/eller kunder. Herunder indgår søfart.

Frederikshavn

Turisme, kultur & fritid

Omfatter elementer fra beskæftigelsesområder, der relaterer til event, oplevelse, entreprenørskab, kunst og kultur. Der arbejdes i autentiske miljøer med produktion af kultur, serviceydelser, oplevelser og varer.

Hjørring

Miljø & genbrug

Miljø, genbrug samt bæredygtighed er de centrale emner. Der arbejdes med et eksemplarisk afgrænset fagligt tema. Der arbejdes i autentiske værkstedsfaciliteter med reel produktion af varer med afsætning som mål.

Frederikshavn

Kommunikation & medie

Med fokus på fremstilling/produktion og tjenesteydelser til kunder. Der arbejdes i et professionelt værkstedsmiljø – med de for fagområdet karakteristiske værktøj, udstyr og materialer.

Hjørring - Brønderslev & Dronninglund

Industri

Plast og metal m.m. Relaterer til industriel produktion, fremstilling og design m.m.

Der arbejdes med fremstilling, produktion, design og dokumentation til forskellige forbrugergrupper/

kunder. Reel produktion af opgaver med afsætning som mål.

Hjørring - Frederikshavn - Brønderslev & Dronninglund