FGU Uddannelsen

På FGU Vendsyssel er der rum til at lære

FGU er for dig, der

  • Er under 25 år.  
  • Ikke har taget eller ikke er i gang med en ungdomsuddannelse.  
  • Ikke er i job.


Hvis du gerne vil starte på FGU skal du kontakte din uddannelsesvejleder i den kommune, hvor du bor. I finder sammen ud af, om FGU er det rigtige tilbud til dig.

På FGU Vendsyssel prioriterer vi det gode liv og den gode hverdag. Alle elever skal opleve mening, dyrke venskaber og vide, at der altid er en lærer, der har lyst og tid til at lytte og snakke. 

Som elev har du mulighed for at spise sund og god kost hver dag i løbet af skoledagen.

Podcast om helhedsorienteret undervisning

FGU er bygget op om helhedsorienteret undervisning – så hvad er helhedsorienteret undervisning? Hvordan spiller de fag og værksteder ind i forløb? Hvilke mål arbejdes der efter? Podcastvært fra UCN, Dorthe Geisnæs, har i dette fra maj 2022 besøg af Anne Kathrine Kragh og Dan Stæhr – der begge underviser på FGU Vendsyssel. Du kan lytte til afsnittet, hvor du normalt lytter til podcast: https://buff.ly/3N3NyuU

Bag om FGU Vendsyssel - elevfilm

6 hurtige om FGU

Hvad koster det at gå på FGU?

Det er gratis at gå på FGU. Både undervisningen og materialer er gratis.

Hvornår kan man starter på FGU?

Du kan altid starte på FGU. Der er ingen faste opstartsdage. I starten vil du gå på et basishold, hvorefter du kan starte på den linje, der passer til dig.

Hvordan er min økonomi?

Du få skoleydelse, når du går på FGU. Taksterne kan du se her. Ydelsen kan blive reduceret, hvis du har for meget fravær.

Hvordan kommer jeg i gang?

Hvis du gerne vil starte på FGU skal du tage kontakt til en kommunale uddannelsesvejleder. Læs mere om at blive elev her: Bliv elev på FGU

Hvor længe kan jeg gå på FGU?

Du kan maksimalt gå på FGU i 2 år. Længden af dit forløb aftales med din vejleder. Du afslutter dit forløb på FGU, når du er klar til at komme videre.

Hvor finder jeg en FGU skole?

Vi har skoler i Hjørring, Frederikshavn og Dronninglund. Du kan vælge at gå på den skole, der passer bedst til dig.

Interesseret?

Læs mere om uddannelsen og de forskellige spor her.