Hjørring

Mulighederne er mange i Hjørring

På skolen i Hjørring er der højt til loftet. Skolen rummer et meget bredt udvalg af fag og linjer og dermed gode muligheder for at finde netop det, der interesserer dig. Sammen med de mange muligheder, prioriterer vi altid et trygt og nærværende miljø, der sikrer ro og rum for kreativitet og læring.

FGU skolen i Hjørring er placeret på flere adresser. Ikke alle undervisningstilbud findes på alle adresser. Der går dagligt bus til alle adresser. På skolen går der samlet ca. 250 elever.

Adresse:
Jørgen H Jensens Vej 3
9800 Hjørring
RUTE

Kontaktoplysning til medarbejdere i Hjørring- link

Skoleleder

Birgitte Hejbøl Kristensen

Vejleder

Sile K. Quinlan Holm Jensen

EGU-vejleder

Rene Schneider

EGU-vejleder

Marianne Rytter Krogh

Hvilke uddannelsesspor kan du gå på i Hjørring?

Som elev på FGU i Hjørring starter du dit uddannelsesforløb på et basishold. Basisholdet er enten rettet imod et PGU forløb eller et AGU forløb. På basisforløbet bliver du sammen med en vejleder klogere på, hvilket uddannelsesspor og hvilke fag, der passer bedst til dig. Der er mulighed for at gå på følgende uddannelsesspor.

Der arbejdes hovedsageligt med almene fag som dansk, matematik, engelsk, samfundsfag mv. Fagene anvendes i en praktisk sammenhæng, og der er fokus på helhedsorienteret undervisning, projekter og anvendelse af de faglige færdigheder.

Der arbejdes hovedsageligt med design, produktion, salg og videresalg af varer og serviceydelser. Der anvendes autentiske værkstedsfaciliteter og arbejdes med projekter eller events rettet imod forskellige målgrupper.

Der arbejdes hovedsageligt i en virksomhed med et konkret og praktisk fag. Den praktiske læring understøttes af undervisning, der er direkte knyttet til det fag, der arbejdes med.

Vi arbejder med reparationer og vedligehold af alle slags køretøjer som eksempelvis biler og havetraktorer.

PGU linjer i Hjørring

I Hjørring kan du vælge imellem følgende PGU linjer.

Handel og kundeservice

Der arbejdes med salg, kundeservice, markedsføring og administration i forbindelse med salg af produkter og serviceydelser.

Mad og ernæring

Vi arbejder med fremstilling af varieret og spændende mad. Vi bespiser elever og personale dagligt med sund og nærende kost. 

Vi producerer også mad ud af huset. Køkkenet er et praksisnært værksted, der afspejler et autentisk produktionskøkken.

Byg, bolig og anlæg – håndværk

Elever på denne linje kommer for at blive inspireret til hvad fremtiden kan bygge på.

Derfor beskæftiger vi os blandt andet med murer, tømrer, maler, brolægning mm

Byg bolig og anlæg – tømrer

I vores moderne træværksted arbejder vi med fremstilling af produkter i træ. Vi arbejder på værkstedet og ude ved kunder.

Vi arbejder med tømrer- og snedkeropgaver til de bestillinger vi får fra kunder. Vi har bl.a. bygget shelters, skure, legehuse, postkasser, havehegn mm. 

Industri

Vi arbejder med design og fremstilling af produkter i metal. Vi arbejder i et værksted med tidssvarende udstyr.

Motor og mekanik - auto

Vi arbejder med alle typer af vedligehold og reparationer af forskellige køretøjer som eksempelvis biler og havemaskiner.

Omsorg og sundhed

På Omsorg og Sundhed arbejder vi med børne-/ældre- samt sundhedsområdet. Fagtemaet er for dig, hvis du har et ønske om at arbejde med børn/unge eller ældre, og er du interesseret i job/uddannelse inden for sosu-, børne- eller ældreområdet.

Vi samarbejder bl.a. med en folkeskole og prioriterer at eleverne kommer ud i erhvervstræning.

Kommunikation og medier

Vi arbejder med Office 365, udarbejdelse af websites, foto samt fremstilling/produktion og tjenesteydelser til kunder i form af brochurer, fotos, plakater, websites mv.

Musisk og kunstnerisk produktion

På musisk og kunstnerisk produktion arbejder vi med musik og kunst som udtryksformer. Vi arbejder som hold med musik, som vi optræder med og indspiller. Sammen lykkes vi med musikken og bruger hinanden til at blive endnu bedre.

I kunstnerisk produktion arbejdes der primært med plane billeder, skulptur samt kendskab til kunsthistoriens vigtigste perioder.

AGU - hybrid

Elevens individuelle behov imødekommes med målet om, at eleven i fremtiden vil kunne blive en del af den fysiske undervisning på skolen. 

Bag om FGU Vendsyssel

Hvordan er det at gå i skole på FGU Vendsyssel? Se med når eleverne giver deres bud på det.

Har du spørgsmål?

Snak med en studievejleder

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil har spørgsmål til FGU eller gerne vil have en rundvisning på vores skole.

Overvejer du at starte på uddannelse?

Kontakt jobcenter

Hvis du gerne vil starte på FGU Vendsyssel, skal du tage kontakt til din uddannelsesvejleder i den kommune, hvor du bor. Se mere her: Bliv elev på FGU